Sunday, October 31, 2010

Friday, October 29, 2010

best wishes for you

ok lagu nie seyes i suke..."speak now" ok for you; speak now ok infront of me...can you?what happen to you?why you doing like that?how comes you?tp tkpe la..i kena terime you sememangnya dah berpunya...i akan ikut semua nasihat you...you suruh i terime hakikat rite..ok i buat ..i ikut...i terima tau you... semoga you berbahagia tau.. i miss you...(when you're gone)hahaha. all the best you for ur final tau...do the best awak.. i yakin you buleh punya la...sowie i mampu wish kat cni je..supaya you tk baca..hahha...


video

Weekend yang sejuk..

Hahahha…ape punya tajuk entry mcm nie pom ku tak tahu.. actually betul la..weekend ini sejuk sebabnya hujan turun berderai2…nak mandi pom tkut…hahha…tpi I mandi ok…hehhe..even lambat ckit la…and even tulang I tersengau2 sebab sejuk..hahhaha..

Weekend ini I sangat bahagia habiskan masa dengan family i yang tersayang..hehhe...semua ade berkumpul together2..yeahhh ..i love it...masak sama2,makan sama2,tengok tv sma2...tgk movie..best3..hahha...rindu nak dengar mak i berleter..hehhe..balik3 kena berleter..best giler rasa..hehhehe....sowie mak,actuallly akak suke mak berleter, at least akak tahu mak syang akak..heheh.. @#$nakal sungguh kamu suzela…hahha,,even dalm kegembiraan 2, I tk leh nak melarikan diri I dari buat keje3 I yang semakin bertambah even final nak dekat.. should be makin berkurang la kan?ni tak makin bertambah…kat cni I memang teruji giler…kena stdy+ buat keje…stdy pom rushing3…hopely I and kawn2 I dpat ketenangan and kejayaan dlam final i..heheh..i nak dpat dekan? Buleh k?of coz la buleh..kan3…GO SUZELA GO…hahah…I sendri ckap” no coment,I will try my best…hehhe…during I stdy kan,I sangat la jeles pada kucing i..seyess..mana tak nya..i stdy dia buleh landing baik tepi i….suke la 2 nak jeleskan i..geram sungguh..PEAH oh PEAH..hehhe….i nak tido mcm kamu jugak..tpi kamu tkde final..i ade...mana aci? Kenapa kucing takde final erk?hahahhaha..kalu ade mesti kucing I si peah akan join i stdy sekali..hahah…together3 baru best kan…hehehhe….

(nie itik i yang tertinggal kat ICT ..heheh)

Ok daa nak buat poster pulak…

Wednesday, October 27, 2010

look..look..look

wow asyik look..look..look je...ye la mana tk look nya...penat seyh minggu nie..giler banyak keje kena buat..leman oh leman..hari2 ku diaat genting bersma dengan asgment+report+test+poster...
dah la final just say hye3 ngan ku dah nie..OMG..seyes tkut...macam mana mau hadapi nya...terketar2 gak lutut ku nie...hahahaha..tpi ape buleh maaa...hadapi jer..sedia atau tak..nak atau tak nak.rela atau tak..hahahha.".EXEM IS COMING AROUND "JENG3..
ok look otak still blur3 equal too kosong mybe..tpi tkde la empty sangat ...hehhe..how comes?MAK SEYES AKAK TAKUT NAK MASUK EXEM.. MCM MANA NIE? mau nangis pun ada..hehhe..cool suzela..cool....ok senyum..
****tinggal around semingu je lagi nak exem tpi keje banyak giler lagi tk siap..mcm mana nak start stdy nie kalu keje tak siap...toing3 rasa mcm nak ketuk3 kepala...and uolls tahu i dah berapa kali get headache...OMG...not mood at all...BILA NAK NAK HBIS EXEM NIE ...MAU CUTI MAA..;gedix la kamu exem pom tk lagi mau nak cuti..hahahhaha****

ok look nie jadual exem i?
11.11.10 -elektronik dan instrumentasi marin
12.11.10- marine engeneering
14.11.10- operasi kargo marin
23.11.10-teknologi perkapalan dan pelabuhan
01.12.10-pengurusan pelabuhan dan perkapalan

*** how comes ???first and second comes from leman's subject..toing3 lagi...dah la assgment dia yang bersepah2 lagi i tk buat...mood:toing3 lagi...ahhaha..leman oh leman...


~berhenti sejenak dengan semua nie and balik rumah enjoy:tue pom kalu mak bagi enjoy la..hehehe...i really miss my family damn much..now i nak balik...whatever condition my education rite now..i dun care...i want back..back..back... lariiiiiii!!!!~

daa

video
(ini lagu yang i paling suka abad nie.. best giler....i tujukan untuk kamu yaa)

Monday, October 25, 2010

love?what is that?

semakin dalam aku mencintai kamu, semakin benci aku pada kamu.."

kononnya,

the more i love you, the more i hate you.

i hate you but i cant let you go because, i love you too much.

silent please.

apa sebenarnya cinta yang dicari oleh sesama manusia nih?

you love her/him but you hate her/him at the same time.
you love her/him but you let her/him go.
you love her/him but you betray her/him.
you love her/him but you play with her/him heart.
you love her/him but you ignore her/him.

Aku bukanlah style jatuh cinta berkali kali dengan sapa sapa
Aku bukanlah style kalau kau suka aku, aku mesti suka kau
Aku bukanlah style kalau kau caring, aku akan terima kau.
bagi aku, sekali jatuh cinta.. mesti terus jatuh dan akan terus terjatuh!
tak kesah ah kalau cinta tersepit tengah jalan, tapi aku bukan jenis mudah mengalah.
bagi aku, semua ni tak main main. sebab benda ni main hati..
(*ku akui, aku main hati.. -andra and the back bone)

kalau kau jenis becinta banyak kali dalam setahun, aku respect kasi toing toing sama kau lah.
macam mana korang boleh hadapi semua ini dengan perasaan yang special tu pada semua orang. kalau aku boleh macam tu ah kan..

kalau sekali aku jatuh, aku senyap. aku tak tau ape patut aku buat.
let the feeling develop sendiri. sebab tu aku akan berhati-hati.
tapi waima dah hati hati camna pun, kalau pihak sana pun tak ikhlas mana pada kau sama jugak.
tak kisah la kalau kau cakap kau jenis tak main main ke kau jenis sekali jatuh sampai mati jatuh ke ape kan. tapi tu ahh.. hati dan perasaan mana boleh paksa paksa. hati kita ah, kena hati hati.

so berhati hati pada hati lah kan kata mereka.

dan apa rasanya bila kau rasa special pada seseorang, kau rasa dia layan kau pun special jugak tapi bila tengok balik.. rupanya dia layan semua orang pun macam tu jugak. aku faham rasa tu. perasaan macam bila kau stalk ex kau dengan bakal gf / skandal / kawan perempuan dia. mesti kau akan terdetak dalam hati kata gini.. "memang dengan semua orang pun dia layan camni ek"

so ko akan rasa "aku ni takdelah special pun sebenanye"

dan disitu, perasaan emosional akan bermula! tapi dengan syarat, ko masih ade perasaan pade bekas itu. dan kalau kau masih amek kesah ah pasal bekas kekasih kau ah.

itulah cerita dia.

aku tak tau macam mana nak handle heartbreak, tapi bila kawan kawan luah masalah, kenapa selalu pandai je kita nak jadi good listener dan good adviser but not to our own self?

tapi tu ah, masalah aku sekarang.. aku dah jatuh cinta pada orang yang salah.
jangan ah nak kata aku bodoh ke apa,
memang aku jenis camni ah..
"kerna sekali cinta, aku ttp cinta" -ungu

so aku dah buat kira kira, kalau betul hubungan kami masih utuh sepanjang zaman, makan tahun jugak ah aku masih tak boleh lupe. padehal berape hari sangat je pun ah kami kaple tapi kerana kuasa cinta sakti..... (baca dengan nada lagu def gab c takpun lagu cinta sate) ya aku gagal untuk melupekannya. auw~ tapi bak kata orang tua, dah jodoh tak ade ah? tapi too bad ah, dalam masa berapa tahun ni dah berapa kali dia couple break pun tak tahu, tapi aku tanak ah kata aku kalah sebab tak couple dengan sape sape sejak break dengan dia. kira nak kata hati aku ni mahal la kot nak banding hati dia mudah sangat nak jatuh cinta dengan orang len.

padahal takut orang fikir tak laku kan. tapi bukan sebenanye weh. (cover2)

bagi aku perasaan CINTA ni special.
gila special sampai boleh merubah dunia korang yang ada 3 kaler, jadi kalerful! dan akan lebih berputar cantik dan kemas! upside down dan macam macam.

dan kekadang kan, kalau korang dah ada kat tempat aku, apa yang korang doakan ape tau "buah-hati" korang yang dah jumpa orang lain...

"semoge die break cepat"

tak baik ah kan tapi tu ah, kekadang tak boleh tolong ah. memang nak rasa dan doa camtu. tapi kalau dia bahagia dengan orang lain, takpalah. bagus bagus. sebab kita tahu, satu hari nanti kita pun akan bahagia macam dia. cuma mungkin time kita slow sikit. :)

tapi kerana cinta jugak, budak sekolah banyak rosak. kerana cinta, banyak bayi terbuang. tu baru kita detect dari terbuang, belum lagi dari mengandungkan anak luar nikah tapi hantar rumah kebajikan, apatah lagi buat seks berkali kali tak penah mengandung lagi. ha mau tau lah kan! tapi yg best, orang melayu je pun. nak kata orang melayu ni sanggup ku korbankan apa saja untuk dirimu kasih? EUW.

kerana cinta jugak, banyak yang gagal dalam pelajaran. maksud aku, budak budak ni ah.

dan kerana cinta jugak, sesapa boleh bankrup. ni lah kuasa wanita pada dunia. HAHA

banyak lagi ah cons cinta cinta ni.

tapi ni aku nak ingatkan korang, walopon cintakan kekasih korang sangat sangat.. ingatlah cinta kita pada yang satu.. Allah SWT.. dan juga Nabi Muhammad saw.
**** seyes sama cerita mcm daku****
created by http://kokoblogku.blogspot.com/

Sunday, October 24, 2010

me weng3

is't i'm to much??is't true?what the point all of this???what i want to do?just hide it or accept and let it go...how..how??..blur..blur??
mood:critical thinking for ALL situation

:)


**** gigi bongsu sakit lagi..seyes dah makan ubat pom sakit...waaaa
**** model presentation almost done..alhamdulilah..semua puji cantik..heheh.thank GOD bagi kekuatan untuk siapkan..
****lab report banyak lagi tk buat....tension(part discussion and conclusion paling tk suke seklai)
**** test coming soon;how comes?i dun known..last minutes preparation paling tk suke...
****2 poster coming soon...
lupakan yang nie semua...nak g library stdy nk final..yes..hahhaha


daa

Friday, October 22, 2010

bongsu

"oh mr gigi bonsgu yang comel..alolo... cepat lah tumbuh dengan sempurna, sya teramat la sakit tau..tau..semoga cemput tumbuh sebab saya dah nak final nie..tkut tk larat nak bawak muka yang dah bengkak sebab kamu lambat tumbuh...ok gigi bongsu yang baik..nice to meet you in my world"

**** disebabkan kamu sya dengan paksa rela nya telah diberi 3 ubat untuk ditelan supaya kamu tk buat hal;mood:sakit teramat+ redha+nak baik cepat sebab lapar tk leh makan*****


Thursday, October 21, 2010

20 10 20 10 20 10

hehehhe.. nice kan no 2...seyes come ku suke...hehhe.. come pom bukan leh buat pe kan....tgk je la..nanti i kawen i nak cri no yang lawa2 la..hehhe.2 pom kalu leh hidup lama and sempat kawen la..heheheh..jeng3..dengan sape?tunggu yer wedding i...hehhe...mcm esok je wedding bunyi kan3...lama lagi..i sendiri tk tahu bila...hopely i dpat DIA la...tak pom orng yang terbaik bagi i..tpi bagi i yang terbaik itu adlah DIA..mcm mana nie..ok look miss sue, yang terbaik bagi u tak semestinya terbaik tau...so terima lah kenyataan ape jua yang berlaku sebab ALLAH 2 dah sediakan orng yang terbaik untuk you..fham!!!!..ok sya fham..hehhe...yela la tak semua yang kita pikir baik itu baik kan..sometime it will make our life become more worst...JUST GOD KNOWS EVERYTHING...yeahh..hehhe...ok let continous...time tarikh nie,i buat pe erk..merenung sesuatu mybe ...tkpom ngah THINK..THINK...THINK..THINK...i tk suke sangat termenung..tpi i nie jenis suka berfikir..fikir ape entah...mybe around 35 % is "KAMU" and 65% pelajaran..bgus tak i...pelajaran mesti diutamakan...hehe..uolls nak tahu ...actually i rindu kat dia..seyes...i jeolous dengan semuanya...perlu k i jeolous?seyes tak perlu sebab i dah tkde dia...jeng3...kenpa?jgan tanya i tanya dia..hehhe..uollsss nak tahu pe yang i beli untuk ubat rindu i kat dia...ok i beli perfume kereta yang dia guna..sengal tak i?hahahha..rindu punya pasal perfume kereta pom buleh la..ahhahaha...i suka bau perfume kereta dia wangi..hehehe..perfume ape?i tk leh bagthu sebab nanti uolllss beli..hehhehe...then kat cni i nak buat pengakuan yang i sesungguh and seikhlas hati nya amat menyayangi kawan-kawan i yang selalu menyokong i...seyes...i nak tgk kawan2 i bahagia...kawan2 i gembira..i rela korbankan ape aje..baik tk i?perasaan je kamu!! tk baik langsung...ape2 pom i love you guy damn much...sambung buat lab report dulu..serabut dah kepala nie ..daaa...


****i tinggal kan uollsss dengan ayat nie..i suke sangat

" akhir kata dari i, you masak,i makan, i imam,you makmum,i doa,you aminkan,you merajuk,i pujuk"...sweet kan??? ( @_@)...spe nak ckp gni kat i..seyes i nak kawen ngan dia..hahhahahha :)




DAA

Sunday, October 10, 2010

bismillahirahmannirahim

~hahhahah....terasa mau gelak...uolllsss tahu tak ari nie dengan lafaz bismillahirahmannirahim i dah buat pe....hahhaha..jeng3...mcm tak percaya je tadi tau...i dengan tekadnya melakukan nya..hahhaha..welll sebnarnya nak cover hati nie..uhukkk..actually, i buat semua nie untuk kebaikan...i and "kamu"...hati sebenarnya berat..hehhe..tpi nak buat mcm mana kan..i tak nak dia berdosa sebab i selalu touching2 ngan "perbuatannya"...kawan i yang sangat baik ade ckp... kalu i nangis sebab seseorng,setiap titis air mata i itu akan dikira and dia kan berdosa...so i tak nak "kamu"berdosa..sebab i syang you..that why,i lakukan nya...sowie "kamu"i dah tak kuat dah..semakin i kuat...semakin banyak "kamu "buat hal..but it's ok "kamu"dun worry... i dah already maafkan you walaupom hati i sebanrnya tak nak maafkan..but takpe nanti i didik hati i untuk maafkan you...semoga "kamu"bahagaia and gembira selalu...


"""""" bismillahirahmannirahim, Ya ALLAH yang maha mengerti.. ampunkan la hamba MU ini... maafkan la hambaMU ini.. YA ALLAH, ENGKAU lindungi la kawan ku ini... KAU ampuni la dosanya YA ALLAH... KAU lindungi lah dia, KAU kuatkan la hati nya.. KAU tingkatkan la imannya... KAU berikan la dia hidayah and petunjuk mu KAU berikan la dia kebahagian bersama pilihannya itu YA ALLAH... hanya pada MU ku bermohon dan berserah... amin ya rabball'alamin"""""""

remove from friend
"yes"
"okay"



~daa~

aku_tetap_aku@ selamat tinggal "kamu"

10.10.10

hye blog ku yang ku syangi..miss you so much..relly...mcm2 nak bagithu kamu...nak bagitahu sngt...sowie yaa to my blog coz dah lama tak singgah masuk and coretkan something...al maklum la i nie busy dengan assgment yang bersepah2...sowie yaa...now i turn back...actually i really need you now...ahhhaaa...

turn to my title back...not in mood at all on this day..but still have hepiness yang tersisa dihati ni untuk digunakan untuk meneuralkan hati ni...hahhaha...be strong..choyok2...lately, my life become good and mybe becomes worst.. giler banyak dugaan yang i kena hadapi...but alhamdulilah i buleh handlenya...thank GOD... :)..kalau ALLAH tak syang i, DIA tak bagi i dugaan yang berganda2 nie kan...i trust that...semua yang berlaku ade hikmahNYA...and i trust ALLAH now in term to create me untuk jadi lebih kuat...thank YA ALLAH..ku bersyukur sangat...alhamdulilah...

on that day jugak la..i nak create new "NOR SUZELA ANUAR" where are:

yang lebih silent
yang lebih diam
yang lebih suka buat hal sendiri
yang tak suka dah citer2
yang tak mudah percayakan orang
yang lebih kuat
yang lebih rajin
yang lebih yakin pada diri sendiri
yang lebih matang
yang lebih suka tgk orng lain bahagia
yang lebih suka berkorban
yang lebih suka pendam
yang lebih sayangkan diri sendiri
yang nak lupakan kamu

bulehkan i create new suzela.... hahahhas...semoga ALLAH kuatkan ku...


YA ALLAH,
sesungguhnya hambaMU tak kuat,
sesungguhnya hambaMU nie perlukan MU
perlukan MU untuk kuatkan ku

YA ALLAH,
yang maha mengerti,
kuatkan la hamba MU ini sekuat pasir yang selalu dihempas pantai
kuatkan la hamba MU ini sekuat RASULLULAH s.a.w
kuatkan la hamba MU ini sekuat SITI KHADIJAH
kuatkan la hamba MU ini sekuat pejuang2 ISLAM yang terdahulu
bantulah hamba MU ini YA ALLAH......


YA ALLAH,
yang maha menyayangi,
yang maha memahami,
bantulah hambaMU ini,
kuatkan Hati hambaMU ini,
permudahkan jalan untuk hambaMU ini,
agar hambaMu ini sentiasa tenang tanpa gundah...


YA ALLAH
ku bersyukur kepada MU
atas segala Nikmat yang telah KAU berikan
jadikan la ku seorang hambaMU yang kenal erti untuk menilai
menilai kebesaran and kekuasaan MU


YA ALLAH
ku yakin pada mu...
ku tahu ku amat disayangi MU
lindungi la ku dengan rahmatMU..YA ALLAH
tenangkan la ku menghadapi dugaan MU...
agar ku sentiasa tenang menghapinya...
agar ku sentiasa senyum...
agar ku sentiasa mengingatiMU...

YA ALLAH
terima kasih atas segalanya
atas kekuatan yang telah KAU berikan
ku tahu ku hanya perlu tahu satu
yang "ENGKAU SENTIASA BERADA DISISI KU"

~thank GOD,alhamdulilah...done~