Friday, December 31, 2010

31.12.10

wowowo..last day on 2010 ..waaa..dah nak pergi dh 2010 yang penuh dengan tangisan..kegembiraan,and dugaan..tapi..yes!! i already done it..alhamdulialh...thank GOD..
malah den nak cerita kisah 2010..hehehhe..banyak sedih dari hepi..hahahha...let by gone be by gone rite? be strong suzela...(=

petang 31.12.10 hang out ngan tijoh kt mayang villag..pot pet..pot pet..pot pet sambil makan...syok giler kot..rindu bangat kt dia..dia nie best friend ku and besah time sekolah dulu..sekarang dia dah keje dah..best giler dia...:)..hehhe..lepas lepak ngan dia..i'm and besah going to taman syahbandar...jalan2 lagi..suke2..spent time masa ngan besah...i in working in this sem break,so takde masa nak hangout brsama dia...:(

malm sambung agi..hang out g pantai batu buruk..suke3...tapi sangat sedih sbab teringat kt dia..:(((
rasa macam sayu je...then tenangkn diri..suruh besah ambik gambar..posing sini..posing sna..siap berebut ngan budak2 lagi time main gelongsor...hahah..lawak2..nak ceriakn hati punya pasal...then cakap kt besah jom la balik...esok nak keje lak...time masa 2 around 10.30..sebenarnya alasan je tue..sebabnya hati sangat la sedih time 2..banyak snagt mende yang buleh buat teringat kt dia kt pntai batu buruk 2..then i rasa mcm nak nangis je...tapi i tahan..tak nak besah tahu...:(( then besah antar balik.bila sampai kt rumah,besah tanya" ok tak tudung..ku nak kuar ngan bidin lak"..and ku pom jawab "ok come jer"..time 2 tuhan je tahu sdihnya...besah nak celebrate new year ngan pakwe dia?tpi ku?waaaa sdihnya..double sdih time 2..lagi teringat kt dia...YA ALLAH...masuk rumah je sunyi sepi je..semua orng dah tido...tiba2 panas je pipi..YA ALLAH ku nangis...and time 2 berdoa je dalam hati..tak tahan sangat makin laju..waaa..ape mau buat..hehheh..then msg kak ti story mory...hehhee.. sedih2...then kak ti reply sekeping je...then dah tak rply dah...triple sedih...hahha..then ku kuatkan hati...dalam sedih2.. ku g semayang hajat doa supaya ALLAH kuatkan ku..alhamdulilah..lepas solat ku tenang...syukur snagt2..thnak GOD..itu lah crita malam new years ku..daa:)


YA ALLAH KAU KUATKAN LAH HATI HAMBA MU INI UNTUK TERUS MENGUKIR SENYUMAN WALAUPOM HATI HAMBAMU INI PENUH DENGAN KSEDIHAN..AMIN..:)

to kamu...sya rindu kamu snagt2 semalam..sowie tau tak tahu kenapa?saya tahu sya tak sepatutnya rindu kamu lagi...:( semoga kamu hepi and cria2 aje disana..:)amin




30 september 2010

One day before…My mind so busy thinking about money..money..money…hahahha..sengal tak?bukan pe PC FAIR on progress on that day…so, I’m going to buy something at there..but dun have a enough money..so how comes?ok..just pray PT cepat3 masuk…hahaha..before PT masuk..resullt kena kuar dulu..kalu tak enchek PT jangan harap la nak masuk…dah 2 roles company diorng…so,I as student kena la akur….:(

On the that day…go to my job places wearing greey baju kurung done all my work…lepas kemas2 bukak PC..then go to e-pelajar UMT…dengan harapan result kuar ..sebab nak PT masuk cepat..ahhahahahha..toing3 bukak punya bukak..sekali result tak kuar hampeh…tenangkan hati dulu dengan game…and buat kacau dekat tempat keje..ahhaha..sengal…then balik rehat…around 1.50 p.m I’m take my position again…hehe..go to computer and log in one again e-pelajar…still result tk kuar…dalam hati sengal la UMT nie..tk kan esok kot kuar..esok kan cuti…hahaha…then main chatting..hehhe..then try bukak lagi..OMG dah kuar result..thank GOD..alhamdulilah..result dah kuar nak loading pulak line busy…berape kali ku retry…at the end..dapt tgk gak..OMG once again..syukur alhamdulilah..even I tak dapat dekan..tpi alhamdulilah…syukur sangat2..:) ku dah senyum sampai ketelinga…time ku tgk result 2..bos ku ade sebelah..then dia tgk result ku…dia pom kata”kenapa tk dpat dekan sue” dengan selamba ku jawab”hahahha…sebab susah tau..bukan senang nak dpat dekan tau”then dia pom senyum je…hehe…then ku pom bgthu la kawan-kawan ku yang result dah kuar…almost three person suruh ku check kan..yang ku paling gembira bila one of them suruh ku check ialah mamat kat bawah nie…(:

I: mr s result dah kuar?
S: yeke?
I:yup dah,sue dah tgk dah..

One minutes after…
S: sue, sya tk leh bukak pom..
I: yeke? Tadi sue buleh je tgk..tapi lambat sikit la..line busy kot..try lagi erk
S: owh yeke? Sue buleh tolong tak?tolong check kan untuk sya?hee
I: buleh..uk and password?
S: UK***** password****
I: jap erk sue check..
S: ok,tapi jagn gelak tau..hee

One minutes after
I: mr s,awk dpat bla..bla..bla…
S:yeke?ingat bawah******..thank sue…thank a lot..
I: ur welcome..:)

Huhuhu….membahagia orng disekeliling ku adalah sebahagian dari hidup ku…itulah nor suzela anuar…hehehe…seronok sangat sebab dia percayakan ku even baru je kitaorng kawan..heheh…siap bagi password 2..hehe.suke3..tpi tkpe I takde niat jahat nak ceroboh dia nya privacy even I tahu password dia..bila orng dah bagi tanggungjawab,amanah..kena la pikul…tk baik tipu3 ok..thank for mr s coz sudi bagi kepercayaan kat i…I akan jaga kepercayaan you bagi tue..heheh..dun worry k..ehhehe..continous…balik jer keje cari mak…and peluk mak…dengan linangan air mata..i bagi tahu mak result i..kongsi kegembiraan dengan mak..then mak I kesat air mata I and cakp tahniah…even akak tak dpat dekan,jgan putus asa tau,,,usaha lagi tau…tahniah akak..mak bangga dapat anak mcm akak..hahahha..mak I buat lawak?hehehhe..entah ape la dia banggakan ..i pom tak tahu…kata2 seorng ibu…sangat menyentuh perasaan ku..rasa macam nak ambik buku terus g stdy sebab nak dapt dekan sem depan..ehhehehe..then adik I yang come tue pergi beli aiskrim…dia tahu kakak dia suke makan aiskrim…sowang satu dia beli..mak I satu,I satu,dia satu…celebrate ramai2…best2…suke3…makan aiskrim ramai2..:) acik tkde time 2 keje…alhamdulilah YA ALLAH..KAU kurniakan ku kebahagian bersama insan2 yang ku syangi..alhamdulilah…syukur… thank GOD (:





Saturday, December 25, 2010

channel story


waa...going hang out with kak ti..suke3 sangat3 best...we a going to the channel dekat belakang pasar payang..saje je melepak kan diri untuk merehatkan m inda setelah 6 hari bekerja on seminggu...hehehe...kak ti lak bosan duduk rumah..ape lagi berjalan la kitaorng...hehehe...orite dini i kepilkan beberapa gambar,motif nak suruh orng lain jeles?jeles k?hhahaha...and malam new year nanti i nak pergi lagi dengan bidin and besah and mybe ama...sukenya..tak sbar rasa..daa...:)













Friday, December 24, 2010

21.12.10

Knapa nak kene sakitkan diri utk org lain yg tak worth sikit pun utk u?

Since on that day, my feeling comes too gloomy…my mind thinking it…what happen to me on that day??..hahahha.. actually on the that day, I was decide something..thank dear…ur word bring my self to think more about that. Thank a lot,mybe it’s the time that I was try to done all of this… what ever hurt to make it,I must strong to done and build it…hahhahahah..kini sudah tiba masanya ku memikirkan pasal diri ku pulak..sampai bila nak seksa hati ku nie lagi..betul tak?sedangkan KAMU bahagia je disana..i jeolous tau dengan both of you..bahagia2 disana sedangkan i? ALLAH je yang tahu…so by that, after I penat lelah memikir and tanya pendapat kawan-kawan i…I decide I will try to forget KAMU dalam hidup i..and I nak lepaskan you pergi terus dlam hidup i…hehhe..tapi kalu you datng I rembat je..hahhah..buleh k I buat nie semua?


YA ALLAH KAU BANTULAH HAMBA MU INI,AGAR HAMBAMU INI TIDAK LAGI MENYEKSA HATI AND PERASAAN YANG KAU PINJAMKAN UNTUK KU(amin)


Yes.i buleh..kalu orng lain buleh kenapa tak I kan3?…hehheh..even I thu bukan senang nak buat semua nie sebab I betul3 syangkan dia..tpi I akan cuba try cikit3..and perlukan masa untuk lakukan semua nie..bukan la ari nie I cakp nak lupakan dia,esok buleh lupa terus…kan3…hehhe..it’s need time…time the best healer rite?hehhe..hopelly I kuat untuk semua nie…hehhe..actually I decide untuk lupakan dia bukan kerana I benci dia or ade orng lain or tak syang dia..but I perlu pikirkan diri I sendiri,sampai bila I nak seksa diri i..tengok dia bahagia,tahu ape dia buat, tengok gambar dia,tgk fb dia..tgk barang dia bagi sedangkn dia tk pernah pom pedulikan pasal i..bahagia je dia disana..i jeolous tau..seyes!!! dengan KAMU yang sedang bahagia disana..but I have no power,sya mampu tgk je and cry..hahahhaa…..sedihkan..but takpe I yakin suatu hari nanti ALLAH akan tolong i..so now I kena sabar..sabar and sabar..:) and now I tenang and I sendiri mcam tak percaya I dah lepas ujian ALLAh sejauh nie dengan jayanya..ALHAMDULILAH… thank GOD...so on that day…I bukak la balik kotak I yang ade atas almari i..and kumpul semua harta mende yang pernah dia bagi…then go to my laptop kumpul semua gmbar /surat2 dia and burn to cd..after siap semua,I masuk kan semuanya dalam satu sampul..coklat warna nya..hehhehe..and go to someone and bagi kat dia simpan…someone to jauh dari I la…so susah cikit kalu I nak tengok balik..kan3..bijak tak i?hehhehe…and i say


I : simpan nie elok3 tau,dekat suatu tempat yang susah orng lain nampak..and kalu suatu hari saya kawen dengan orng lain,bakar je la barang tue nanti tau

Someone : ok dear,dun worry tau,tpi kalu awak kawen ngan dia,saya akan bagi barang-barang nie sebagai hadiah pada hari perkahwinan awk nanti tau

I : ok.thank a lot dear…for all of this.:)


Time tu tuhan je tahu..sedih giler kot bila dia ckap macam 2…dengan sape la I kawen nanti kan?hahahha…suzela dun being gedix ya…hahhah baik..nie semua rahsia ALLAH,so saya sebagai manusia kenalah bersabar…sabar and terus sabar and berserah kepadaNYA…alhamdulilah….thank GOD alhamduliah atas semua kekuatan nie….ku YAKIN and BERSERAH padaMU…


“You are the best dear,walau apapun halangan yang mendatang,awak jgan mudah putus asa. saya yakin,awak mampu atasi semuanya kerana awak adalah yang terbaik”


Ayat nie I ambil kat dalam satu kad yang pernah dia bagi..suke3 dengan ayat ini..jgan mudah putus asa yaa suzela and dia cakp I adalah yang terbaik( senyum lebar seketika)hahha..perasan!!! daaa

Sunday, December 19, 2010

rabbit itu buat sya tersenyum...


"mak akak pergi keje dulu tau" then mak say"ok akak hati3 tau..buat keje elok3"

suddenly..ade seekor arnab colour coklat ala2 ligthing gitu..means koko pudar3 la...melompat3 depan i..."mak comenya arnab tue,akak nak buleh tak?seriusly come"

then mak i just senyum je melihat anaknya pergi kat arnab yang come itu sambil arnab itu melompat3 pergi jauh dari i...ayaaa arnab sya mahu kawan dengan kamu la..sebab kamu sngat come..seriusly...kalu ade kesempatan ku nak ambik gambar ngan arnab tue...sangat come..buat hati ku seriusly turn too hepi mood..syukur alhamdulilah...balik je keje jumpa arnab 2 lagi..now arnab tue selalu main3 kat halaman rumah i...suke3...bila i tgk arnab itu makan and lompat3 depan i...i mampu mengukir senyuman bahagia...thank yaa mr arnab...mr k?hahhaha i pom tk pasti...yang penting i bersykur sangat.. ALLAH dah jadikan arnab itu satu kebahagian untuk i,even i tk memiliki pom arnab tue...entah sape entah tuan dia..hehehehe.. daaa...


Friday, December 17, 2010

saya jeolous bulehkah?

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! saya tersangat jeolous ngan kamu...ape buleh buat maa?see and look je yang mampu..kan3?wooooo.....hati be cool ok..hadapi dengan senyuman even i tahu u sakit sangat kan3...tkpe3..ingat kita ada ALLAH kan3...sya rindu dia..mcm mana nie?ok i know what i have to do..buat tak tahu je...hahhaha..baik..done( - -)


Wednesday, December 15, 2010

kekuatan

ada kekuatan di dalam cinta,

dan org yang sggup memberikan cinta adalah org yg kuat kerana die mampu mengalahkan keinginannye untuk mementingkan diri sendiri..
ada kekuatan dalm tawa kegembiraan,

dan org tertawa gembira adalah org yg kuat kera.na ia tidak pernah gentar dengan segale cubaan..
ada kekuatan dalam kesabaran,

dan org yg sbr adalh org yg kuat krn die sggup menggung sgle sesuatu dan ia x pernh merasa disakiti..
ada kekuatan dlm kesetiaan,

dan org yg setia adlh org yg kuat krn die mampu megalahkan nafsu dan keinginan peribdi dmi kesetiaannye kepada ALLAH S.W.T dan org lain..

~Disitulah letaknye kekuatan sejati.dan sedarlah bhwe kite juge memiliki cukup kekuatan untk mengatasi sgle masalh kite.dimanapun juge seberat dan serumit manepun juge..~
thank a lot dear for your word really make my heart so touch with that

Monday, December 13, 2010

gloomy..gloomy..gloomy


~latelly nie hati i asyik mendung je...ape mahu jadi maaa...tk tahu la kenpa...ia hadir tak diminta...waaaaaaaaaaaa...."hati2 takmo la sedih3..sya mhu gembira2 buleh?please" :(( mybe i terlalu ingatkan dia kot...maacam mana mau lupa?i sendiri tkde jawapan untuk itu...yang i tahu i kena ikut je follow yang dah ditakdirkan..bagi i setiap yang berlaku ade hikamahnya...i tk leh lemah...bak kata anah"nak jadi orng ,kena kuat"yup u'r rite dear...tpi mana nak kecau kekuatan 2...kat pantai ade tak erk?supermarket k?hahahaha...compem takde...tkpe la..i kena cari jugak..kena carik jugak kat dlam diri i..sebab diri je yang mampu develop kekuatan tue...tpi seyes i rindu dia...even dia dah ade orng lain...kadang3 i tak fahm dengan hati i sendri,even i rasa dah cukup sakit dengan dia..tpi kenapa hati i still syang banyak3 kat dia..adakah ini dinamakan "CINTA"..hahhahaha..entah la..no comment...i seriusly takde jawapan untuk itu...i mampu tengok cinta i pergi jer and say bye3 for my truely love...i can't do anything..just stand and see...because i know just only GOD can turn everything....

YA ALLAH,KAU KUATKAN LAH HATI HAMBA MU INI....KAU TENANGKAN LAH HATI HAMBAMU INI...KAU BAHAGIAKNLAH DIA...
HANYA PADAMU KU BERMOHON AND BERSERAH.

Saturday, December 11, 2010

121210

tajuk : lukis sebuah lukisan yang mengandungi bulan,bintang and pantai diwaktu malam...:)

walah..tajuk yuhuuu..i create this tajuk sebab i suke 3 mende nie..bulan,bintang and pantai diwaktu malam...seriusly suke...i pernah la dapat menikmati nya segaligus at the same time at night mybe around 2 years ago kalu tak silap...best giler...suke sangat2..dengar deruan ombak sambil kepala mendongak ke langit melihat bulan and bintang...indahnya ciptaan MU YA ALLAH...:)

bila la i dapat tengok lagi erk?sape nak temankan i lagi nak tengok bulan,bintang and pantai diwaktu malam.nak pergi..nak pergi..tpi compem mak i tak benarkan i pergi...sob3..awak bila awk nak temankan sya lagi tengok semua nie..dulu awk yang temankan sya tapi sekarang awk dah tak buleh temankan dah sebab awk dah kena temankan orang lain kan3:(

"bulan..bulan...
tolong tengok kan orng yang kita syang tau...
and tolong bagitahu dia yang kita rindu and sayang dia sangat2"

ini la ayat yang i selalu bagi kat bulan...sengal kan?hahahha..betul ape i cakap..even bulan ade satu tp semua orang akan nampak bulan yang sama whatever tempat dia duduk..so mesti bulan dapat tengok orng saya syang jugak...and sya suruh bulan tolong bagitahu kat dia yang saya rindu and syang dia sangat2 sebab saya tahu bulan tak kan dapat bagithu..so biar la jadi rahsia saya and bulan...huhuhu...koya la kamu suzela..daaa

Friday, December 10, 2010

20 minit pom sudah cukup



~ alhamdulilah...syukur bangat..thank GOD...heheh...20 minit pom ok what...hehhe..tak tahu nak cakp mcm mana gembiranya hati nie..wow...suddenly happen...ini la kuasa ALLAH...heee...suke3..setelah i tercry without i sedar sebab rindukan dia..then ALLAh hadirkan dia untuk i sekjeap..thank GOD..alhamdulilah....bukak emeil and getting shock he's online after around 5 month mybe i never see he online using this emeil account..wow..suke3 lagi..yuhuuuu...
semalam i hang out ngan kak ti..my weekend dihabiskan dengan buat assgment en jo ngan dia..best giler...even tersangat la penat..but it's ok...asgment kena buat jugak smpai siap..alhamdulilah..around 5 p.m assgment was already done..then kitaorng pergi makan sotong and ABC..suke3..best giler....nanti nak kuar lagi..see you again yaa kak ti...:)
never died

Wednesday, December 8, 2010

~alallalallal~

around seminggu dah ku kerja..best sangat2..penuh gelak tawa..hahahha..suke3...tapi seeyeess penat subhana ALLAH..heheh..but tkpe janji hati enjoy...;)...makin pantas lak hari berlalu erk..esok dah jumaat..esok nak selesaikan L.i punya requirement...hehehe..with kak ti..hopely la kitaorng dapat same3...dapt kemaman ok gak..dekat cikit....lagi satu ade orng buleh tolong...heheheh....this week ku ponteng fisio...yes!!! i likeee!!..bukan pe malas lagi nak pergi..lagi satu i kan baru start keje,,malas la nak ponteng3...semalam ade jugak la ponteng..g buat treament gigi..heheheh...seyes sakit..heheh..padan muka i..orng lain tak nak buat..i gatal3 nak buat..hahahhah..tapi takpe best giler..pengalaman yang menarik..yes!!!!...sekarang rasa mcm blur3..hope dapat la handle masalah hati i nie..heheheh...:) aminn..
orite daaa..

rindu abah
rindu kakak
rindu kak ti
rindu budak-budak rumah sewa
rindu kamu

Saturday, December 4, 2010

rojak campur punya story

"buktikan tanpa duet itu kamu still buleh keep ur love forever tau dear"

ok...startly with duet itu..around 2 week was gone..i still try to accept it,whatever hurt they are...but it's ok i was accept a super duper word from kak ti..thank kak ti for your word...your word make my brain turn light dear...i like your word more coz your word give me more3 strength..hehheh..i still keep in my mind untill the end of my life...


..............................................................................................................................................................................

secondly, dugaan..alhamdulilah.... i'm become super duper girl that already overcome my obstacle..yeah!!! alhamdulilah>>:) nak jadi orng yang nak meningkat dewasa bukan mudah tau..hehehe
..............................................................................................................................................................................

ok start a holiday with sign in my mind and bodies to PRO X ADVENCE TRADING...say bye3 to student's world..and now i become a worker...yeah!!!! suke3 dari duk lepak kat rumah tengok tibi je kan...at least i belaja sesuatu...jeng3...

Wednesday, November 24, 2010

:)




"kacak luar..kacak dalm...kacak dengar sini,kalu sya senyum awk mesti senyum sekali...kalu kita senyum smua orng berjangkit....bila semua orng senyum..dunia takde penyakit"

ok bangun tido..senyum..dush teringat kat duit...rasa bersalah menebal...then buat rilex3 je..hahah...then rasa bersalah turn to rasa lebih lega ..thank GOD..alhamdulilah bagi me kekuatan pagi nie after wake up dari tido yang agak ala3 gloomy gitu...bukan sebab i jumpa duit 2 tau..sebabb...TUUUUT...siaran tergendala..hehhe....yang penting hepi..hepi...hepi... can smile again :) tk kena marah lagi dah.. can senyum lagi kali nie double senyum i kasi...:) :)...hehehhe..thank kamu atas nasihat kamu itu...i simpan elok3 tau dalam hardisk i...i stick it permanent tau..hehhe..supaya tak hilang lagi..heheheheh







Tuesday, November 23, 2010

finding anymore

week up slowly ..open my eyes..and pray...thinking for the while..and cari3 lagi...ouff....sana,sini...depan belakang...dalam luar...still TAKDE....waaaaaaaaaaaaaa..crying for while..toing3....sedar balik dah hanyut dengan perasaan..bangun cari lagi..cari3...jumpa banyak pen..sya tak mahu pen saya mahu" my word" waaaaa....ok..senyum...and going back home to cari3 kat rumah pulak..wish me luck...mau my spirit back..YA ALLAH permudahkan lah pencarian hamba MU ini...aminn :) daa


221110

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....mau jatuh jantung sya....mana pergi nie..mana pergi nie....mane3...giler kejap...toing..lost....suddenly air mata kuar....+ teresak2... what happen?cari3 lagi..cari3...cari sampai mata bengkak...makkkkk tolonggggg...hilang3 nie..mcm mna..mcm mana nak jumpa nie...angkat buku,belek buku,bawah meja,atas meje..dalm locker,luar locker..bawah tikar...semua takde nie...mana kamu pergi nie my love....where3..seriusly sedih sangat kamu tkde..YA ALLAH izinkanlah hamba MU berjumpa dengan dia lagi...bagi la peluang untuk hamba MU nie untuk simpan dia lagi....sedih33....macam mana nie..how can i get spirit...sedihnya...tkpe3 kuat2...sya mau cari jugak sampai jumpa...tpi kalu tak jumpa mcm mana..mau nangis....sedih3...tkpe2 cari sulu first kan3...hehhe...buleh tak kalu sya mintak awak buat untuk sya lagi...buleh la..buleh la..buleh la..sedihhh..:((

Saturday, November 20, 2010

YA ALLAH

......ya ALLAH kuatkan lah hati hambaMU ini,tanamkan sifat sabar dalam hati hambaMU ini ya ALLAH....buat lah hamba MU tenang menghadapi semua nie...buat lah ku tersenyum kala duka ini melanda ya ALLAH..sungguh sakit kata2 nya YA ALLAH..buleh ke hambaMU harungi nya...yup ku buleh sebab nya ku tahu KAU tak kan sediakan dugaan yang tk mampu ku harungi..thank GOD..ku bersyukur sangat2..at least ku belaja sesuatu dari dugaan mu..YA ALLAH dengan rendah hati nya ku memohon...KAU bukak kan lah pintu hati dia...KAu lembutkan la hati nya..KAU tunjuk kan segalanya ya ALLAH..KAU peliharaa lah dia YA ALLAH and KAU ampunilah dosa nya....semoga kami bisa tenang bersama...dan bahagia bersama ketulusan hati...

Wednesday, November 17, 2010

Aku kamu adalah hak DIA

Bila berbicara pasal hati…susah nak huraikan and tafsirkan kan…yela hati manusiakan sape yang tahu ..yang tahu hanya ALLAH…I’m become so worst this week..otak dah berselirat dah..hahhaha..(pening giler)hahhaha..tape mau jadi ni?kenpa semua nie berlaku?tak tahu ke ku sakit?tolong la..tolong la…kat sape ku mintk tolong n nie?bomba?polis?hhahahah..just only GOD…YA TUHAN…ku perlukan kekuatan untuk semua nie…ku nak lepaskan dia and tengok dia bahagia..ku nak healing hati ku sendiri..by myself..kenpa semua orng payah nak faham ku..sedangkan ku sedaya upaya faham diorang…tolong la..sakit ok…tersangat kot…nak carry mcm mana nie..ku bukan kapal kargo..buleh carry banyak mende..ku ade dua bahu je…nak carry beban sebanyak kapal kargo..how comes I can do that? YA ALLAH, kuatkan lah hati ku and tindakan ku…hanya pada mu ku bermohon..bawak la ku berdiri ketika ku jatuh YA ALLAH





For my best buddies..

I know u try to helping me, I know u love me, I known u don’t want my tear out, I know you hurt see me crying, I know and I see your sacrificed, I know you do all of this for ME, I’m know you just disappointed with me and I known and sure you in hurt now…sowie my dear I never wish to hurt you…to make your smile died, to make your face become gloomy.. sowie so much from bottom of my heart… i love and miss our friendship


For my love

Betul k you kecewa I delete FB you?kenpa? sowie tau wak..sya takde niat pom…I need to do that, because I tk sanggup tengok you telah berjaya mencari pengganti I ..sedangkan I tak buat gitu pom…sebab ape I tak buat gitu..sebab I sayang you more than word…tpi tkpe la..i dengar2 orng ckap je..tpi I tak percaya you kecewa …hahhaha..biar lah..kalu you betul3 kecewa bagithu I sendiri…I tk nak sedapkan hati I yang hancur luluh nie…and you I delete your fb sebab I sedih nanti,I tak nak you berdosa…coz I selalu nangis sebab you..i tk nak you berdosa…so bila I delete, kurang la I nangis3 sebab you..hahahah..kawan I ade cakp kat I, kalu I nangis sebab seseorng.. orng tue akan berdosa..so,that why I take this action my dear….and one more thing bila I tengok relationship you..i selalu ingat duet seringgit yang you bagi kat I dulu 2..you ingat tak?you ingat tak ape yang you tulis kat duet seringgit 2…until now I keep it tau..and duet 2 la yang menjadi semangat I untuk terus3 sayang you even you selalu lempar batu bata kat hati i..sakit tau you…tpi tkpe I ade duet seringgit 2…hope you hepi now with her…and when you hepi..i willl hepi tooo even luar je la..nak buat mcm mana kan..you pernah ajar I untuk terima kenyataan kan…?and now alhamdulilah I and hati I dah cuba untuk terima kenyataan yang you ade dia…huhuu..tapi takpe I ade duet seringgit you..hahah..so now,,you jaga diri baik3 tau….i tak nak you terluka cikit pom…so jaga diri,jaga hati,jga iman…jga amal my dear…salam

Sunday, November 14, 2010

bertunang tanpa sedar

Percaya atau x, kita boleh ber”tunang” tanpa sedar?? Yup, kita boleh bertunang tanpa kita sedar, bila seorang lelaki, berhasrat untuk mengambil seorang perempuan untuk dijadikan isteri. Eh, itu memang normal bukan? Tapi, yang anda mungkin x tahu, anda sebenarnya sudah bertunang bila situasi seperti berikut berlaku:

Lelaki menyatakan hasrat ingin menjadikan perempuan itu isterinya, dan perempuan itu bersetuju. Adakah dikira telah bertunang? Padahal tidak ada ibu bapa perempuan tersebut.

Pinang dari segi hukum fiqah, bererti pihak lelaki menyatakan hasrat berkahwin pada pihak perempuan. Itu dipanggil pinang. Bila perempuan menjawab setuju, maka jadilah perempuan itu tunang laki tersebut.

Situasi yang dianggap pinangan:

"Aku nak jadikan kamu sebagai isteriku"

"Kahwinlah dengan kita bila2"

Bila si perempuan bersetuju, dia akan jadi tunang. Sama ada bercakap dalam telefon, tetap dah jadi tunang.

Contoh:

"lelaki sebut dalam telefon, "I nak jadikan u isteri I lah"

Perempuan tersebut jawab, I sukalah, I setujulah, oraitt I’m fine, oklah, I redha atau apa2 yang menunjukkan dia suka dengan “pinangan” lelaki tersebut, maka ia sudah dianggap bertunang.

Jadi, bila dia dah jadi tunang orang tanpa sedar, bila ada lelaki yang meminang, hukumnya haram.

Kita orang melayu time nak tunang duk bawang rombongan 1 bas, bawak barang2 pinangan, itu sebenarnya adalah ADAT bukan dari segi hukum Islam. Dari segi hukum Islam, dah jatuh hukum tunang.

Persoalan ialah bila Ibu bapa xde. Mengikut hukum syarak, kalau perempuan itu sudah diizin pada syarak. Sebagai contoh, perempuan yang cerdik, yang baligh, yang blh berfikir, etc dia sudah dianggap bertunang.

Bila perempuan tu x menepati hukum syarak tersebut, contoh seperti x baligh lagi(baru darjah 3 mungkin), perempuan tu bodoh(x boleh berfikir), gila, dan sebagainya, makanya wali diperlukan untuk jawab “pinangan” tersebut.

Haaa, adakah anda ternganga bila tiba2 tau anda sudah menjadi tunangan orang tanpa sedar?? Haaa, ayokkk, x tau. Hehehe.

you..

untuk kaum adam dari kaum hawa:

Lelaki yang pintar takkan risau dan gusar dengan status ‘single' kerana dia tahu dengan izin-Nya kelak dia akan berjabat dengan seorang wali yang bakal memberikan titik noktah kepada status tersebut!

Lelaki yang baik takkan berusaha mendekati, meskipun dengan niat yang suci, kerana dia sentiasa menyedari, niat mungkin terpesong sekalipun begitu murni, kerana dia mengakui, makhluk bertanduk dua sentiasa "ready"! Ingatlah, Dia jua yang Maha Memerhati.

Saturday, November 13, 2010

toing3

uofffff...lega sungguh lepas jawab paper en jo...3 paper dah exem ..tinggal 2 lagi..toing3...hahhaha..alhmdulilah...even exem tdi mcm ape je..soalan dia fuhhh...berpeluh jugk la nak jawabnya...tk sempat nak bernafas kot...one thumb up la kat en jo coz buat soalan mcm power rangers..alamak!!!!terkantoi suke tgk power rangers....hahahha....entah pe2 je...tkpe la but kata kawan ku "mende dah lepas sue,biar la"hahahaha...lepas hbis je exem tdi korang nak tahu ku ade ape...ade test korang tahu...seyes ku tak tipu...mcm ape je kan test lepas final...ku sendiri nak gelak..nasib dah stdy time nak jawab final ari 2...jeng3..tpi tdi ku tiru notes jugak..hahahha...kepala dah toing3 sebab tk berape buleh jawab exem tdi...spoilt3...hahahha.. done

maksud chpter baru...sesuatu yang ku sngat bersyukur; selepas ALLAH bagi ku kesedihan "TENTANG DIA",ALLAH bagi ku kekuatan..sangat terharu kot...siap nangis sekali..rasa dihargai...ingat yaa kawan2 JALAN ALLAH ITU INDAH PADA MEREKA YANG MENGHAYATINYA...suke3..seronok3...THANK GOD..alhamdulilah...tpi ku tk thu la ape yang ku rasa sekarang..bercampur sekali...hahahha...ayat yang baru ku belajar minggu ni ialah "SEJARAH" hahahha..pening jugak erk nak hayati perasaan sendiri..tpi tkpe la...ku mampu lagi tersenyum even hati sakit3...hahahha...sape suruh sakitkan hati sendiri..padan muka....


daa

Thursday, November 11, 2010

say goodbye to mr suo paper

~alkisah this week ku exem...seyes mcm pe je jadinya...mana tak nya otak jem3 kot..sian kat otak i yang dah penat giler kot pulun " 2 paper" nie..i repeat lagi just "2 paper" paper yang killer3 la i cakp..hehhe..dua2 paper nie comes dari lecturer yang sama iaitu mr suo..hahha...***dush pesang**..hehhe..dah la 2 paper nie susah ya ampun tmbah pulak di ajar oleh mr suo lagi la...***hanya budak techno tahun 3 je tahu ape maksud ayat sya diatas and mungkin sesiapa saje yang kenal mr suo***hahahha...start je this week..ku dah gabra dah..nak ambik paper dia "marine instrument and marine engineering" wowwowowo!!!cuak giler..sengit kepala ku nak hafal3 and baca..baca.hehhe..mcm3 dugaan lak dtng time ku nak ambik paper"killer" nie...sabar je la...tpi at list,ku mampu tersenyum lepas hbis jawab 2 paper nie..alhamdulilah terima kasih YA ALLAH atas semua nie..legaaa giler3 kot.sungguh indah jalan MU..i like...hehhe..lepas ku tahan mata dari tertutup...tk makan..sakit kepala tahan...ngantuk tk tido..semua la..akhirnya dapt jwab...syukur sangat2..alhmdulilah...berbaloi3 i cakp...hopely ku mampu tersenyum lagi for the next paper ahad..jom senyum ramai3 (: (: (: cop3 lupa lak semlam i ade curik3 gambar orng kat fb... bulehkan..bulehkan..bulehkan..hehhe..sebab ape i ambik sebab dia idola i and semangat i kot mybe...hahhah..i suke3..sowie tau kepada tuan gambar bukan sengaja nak ambik..hehhe..sape suruh buat hati i terjatuh3..padan muka..yeahhhh..last wish semoga dapt result yang berbunga3 kali nie..amin...


:P
(daaa)

Wednesday, November 3, 2010

uoollllss

otak mereng3 lagi..nak exem seminggu jer lagi..kena buat banyak2 keje lagi..diagram tk hafal3 lagi...oufff...mata dah mintk simpati suruh tido awl lagi..hahhaha...
huhuhu..student life need me to learn about "kekuatan and kesabaran" bila mau konvo nie..tak sabar nie..hehhe..gedix exem pom tk lepas ag nak konvo..hahhaha...ok la..nak stdy dulu banyak ag tak melekat kat kepala nie...sowie kalu tak sign in entry baru....exem corner....daa

Sunday, October 31, 2010

Friday, October 29, 2010

best wishes for you

ok lagu nie seyes i suke..."speak now" ok for you; speak now ok infront of me...can you?what happen to you?why you doing like that?how comes you?tp tkpe la..i kena terime you sememangnya dah berpunya...i akan ikut semua nasihat you...you suruh i terime hakikat rite..ok i buat ..i ikut...i terima tau you... semoga you berbahagia tau.. i miss you...(when you're gone)hahaha. all the best you for ur final tau...do the best awak.. i yakin you buleh punya la...sowie i mampu wish kat cni je..supaya you tk baca..hahha...


Weekend yang sejuk..

Hahahha…ape punya tajuk entry mcm nie pom ku tak tahu.. actually betul la..weekend ini sejuk sebabnya hujan turun berderai2…nak mandi pom tkut…hahha…tpi I mandi ok…hehhe..even lambat ckit la…and even tulang I tersengau2 sebab sejuk..hahhaha..

Weekend ini I sangat bahagia habiskan masa dengan family i yang tersayang..hehhe...semua ade berkumpul together2..yeahhh ..i love it...masak sama2,makan sama2,tengok tv sma2...tgk movie..best3..hahha...rindu nak dengar mak i berleter..hehhe..balik3 kena berleter..best giler rasa..hehhehe....sowie mak,actuallly akak suke mak berleter, at least akak tahu mak syang akak..heheh.. @#$nakal sungguh kamu suzela…hahha,,even dalm kegembiraan 2, I tk leh nak melarikan diri I dari buat keje3 I yang semakin bertambah even final nak dekat.. should be makin berkurang la kan?ni tak makin bertambah…kat cni I memang teruji giler…kena stdy+ buat keje…stdy pom rushing3…hopely I and kawn2 I dpat ketenangan and kejayaan dlam final i..heheh..i nak dpat dekan? Buleh k?of coz la buleh..kan3…GO SUZELA GO…hahah…I sendri ckap” no coment,I will try my best…hehhe…during I stdy kan,I sangat la jeles pada kucing i..seyess..mana tak nya..i stdy dia buleh landing baik tepi i….suke la 2 nak jeleskan i..geram sungguh..PEAH oh PEAH..hehhe….i nak tido mcm kamu jugak..tpi kamu tkde final..i ade...mana aci? Kenapa kucing takde final erk?hahahhaha..kalu ade mesti kucing I si peah akan join i stdy sekali..hahah…together3 baru best kan…hehehhe….

(nie itik i yang tertinggal kat ICT ..heheh)

Ok daa nak buat poster pulak…

Wednesday, October 27, 2010

look..look..look

wow asyik look..look..look je...ye la mana tk look nya...penat seyh minggu nie..giler banyak keje kena buat..leman oh leman..hari2 ku diaat genting bersma dengan asgment+report+test+poster...
dah la final just say hye3 ngan ku dah nie..OMG..seyes tkut...macam mana mau hadapi nya...terketar2 gak lutut ku nie...hahahaha..tpi ape buleh maaa...hadapi jer..sedia atau tak..nak atau tak nak.rela atau tak..hahahha.".EXEM IS COMING AROUND "JENG3..
ok look otak still blur3 equal too kosong mybe..tpi tkde la empty sangat ...hehhe..how comes?MAK SEYES AKAK TAKUT NAK MASUK EXEM.. MCM MANA NIE? mau nangis pun ada..hehhe..cool suzela..cool....ok senyum..
****tinggal around semingu je lagi nak exem tpi keje banyak giler lagi tk siap..mcm mana nak start stdy nie kalu keje tak siap...toing3 rasa mcm nak ketuk3 kepala...and uolls tahu i dah berapa kali get headache...OMG...not mood at all...BILA NAK NAK HBIS EXEM NIE ...MAU CUTI MAA..;gedix la kamu exem pom tk lagi mau nak cuti..hahahhaha****

ok look nie jadual exem i?
11.11.10 -elektronik dan instrumentasi marin
12.11.10- marine engeneering
14.11.10- operasi kargo marin
23.11.10-teknologi perkapalan dan pelabuhan
01.12.10-pengurusan pelabuhan dan perkapalan

*** how comes ???first and second comes from leman's subject..toing3 lagi...dah la assgment dia yang bersepah2 lagi i tk buat...mood:toing3 lagi...ahhaha..leman oh leman...


~berhenti sejenak dengan semua nie and balik rumah enjoy:tue pom kalu mak bagi enjoy la..hehehe...i really miss my family damn much..now i nak balik...whatever condition my education rite now..i dun care...i want back..back..back... lariiiiiii!!!!~

daa


(ini lagu yang i paling suka abad nie.. best giler....i tujukan untuk kamu yaa)

Monday, October 25, 2010

love?what is that?

semakin dalam aku mencintai kamu, semakin benci aku pada kamu.."

kononnya,

the more i love you, the more i hate you.

i hate you but i cant let you go because, i love you too much.

silent please.

apa sebenarnya cinta yang dicari oleh sesama manusia nih?

you love her/him but you hate her/him at the same time.
you love her/him but you let her/him go.
you love her/him but you betray her/him.
you love her/him but you play with her/him heart.
you love her/him but you ignore her/him.

Aku bukanlah style jatuh cinta berkali kali dengan sapa sapa
Aku bukanlah style kalau kau suka aku, aku mesti suka kau
Aku bukanlah style kalau kau caring, aku akan terima kau.
bagi aku, sekali jatuh cinta.. mesti terus jatuh dan akan terus terjatuh!
tak kesah ah kalau cinta tersepit tengah jalan, tapi aku bukan jenis mudah mengalah.
bagi aku, semua ni tak main main. sebab benda ni main hati..
(*ku akui, aku main hati.. -andra and the back bone)

kalau kau jenis becinta banyak kali dalam setahun, aku respect kasi toing toing sama kau lah.
macam mana korang boleh hadapi semua ini dengan perasaan yang special tu pada semua orang. kalau aku boleh macam tu ah kan..

kalau sekali aku jatuh, aku senyap. aku tak tau ape patut aku buat.
let the feeling develop sendiri. sebab tu aku akan berhati-hati.
tapi waima dah hati hati camna pun, kalau pihak sana pun tak ikhlas mana pada kau sama jugak.
tak kisah la kalau kau cakap kau jenis tak main main ke kau jenis sekali jatuh sampai mati jatuh ke ape kan. tapi tu ahh.. hati dan perasaan mana boleh paksa paksa. hati kita ah, kena hati hati.

so berhati hati pada hati lah kan kata mereka.

dan apa rasanya bila kau rasa special pada seseorang, kau rasa dia layan kau pun special jugak tapi bila tengok balik.. rupanya dia layan semua orang pun macam tu jugak. aku faham rasa tu. perasaan macam bila kau stalk ex kau dengan bakal gf / skandal / kawan perempuan dia. mesti kau akan terdetak dalam hati kata gini.. "memang dengan semua orang pun dia layan camni ek"

so ko akan rasa "aku ni takdelah special pun sebenanye"

dan disitu, perasaan emosional akan bermula! tapi dengan syarat, ko masih ade perasaan pade bekas itu. dan kalau kau masih amek kesah ah pasal bekas kekasih kau ah.

itulah cerita dia.

aku tak tau macam mana nak handle heartbreak, tapi bila kawan kawan luah masalah, kenapa selalu pandai je kita nak jadi good listener dan good adviser but not to our own self?

tapi tu ah, masalah aku sekarang.. aku dah jatuh cinta pada orang yang salah.
jangan ah nak kata aku bodoh ke apa,
memang aku jenis camni ah..
"kerna sekali cinta, aku ttp cinta" -ungu

so aku dah buat kira kira, kalau betul hubungan kami masih utuh sepanjang zaman, makan tahun jugak ah aku masih tak boleh lupe. padehal berape hari sangat je pun ah kami kaple tapi kerana kuasa cinta sakti..... (baca dengan nada lagu def gab c takpun lagu cinta sate) ya aku gagal untuk melupekannya. auw~ tapi bak kata orang tua, dah jodoh tak ade ah? tapi too bad ah, dalam masa berapa tahun ni dah berapa kali dia couple break pun tak tahu, tapi aku tanak ah kata aku kalah sebab tak couple dengan sape sape sejak break dengan dia. kira nak kata hati aku ni mahal la kot nak banding hati dia mudah sangat nak jatuh cinta dengan orang len.

padahal takut orang fikir tak laku kan. tapi bukan sebenanye weh. (cover2)

bagi aku perasaan CINTA ni special.
gila special sampai boleh merubah dunia korang yang ada 3 kaler, jadi kalerful! dan akan lebih berputar cantik dan kemas! upside down dan macam macam.

dan kekadang kan, kalau korang dah ada kat tempat aku, apa yang korang doakan ape tau "buah-hati" korang yang dah jumpa orang lain...

"semoge die break cepat"

tak baik ah kan tapi tu ah, kekadang tak boleh tolong ah. memang nak rasa dan doa camtu. tapi kalau dia bahagia dengan orang lain, takpalah. bagus bagus. sebab kita tahu, satu hari nanti kita pun akan bahagia macam dia. cuma mungkin time kita slow sikit. :)

tapi kerana cinta jugak, budak sekolah banyak rosak. kerana cinta, banyak bayi terbuang. tu baru kita detect dari terbuang, belum lagi dari mengandungkan anak luar nikah tapi hantar rumah kebajikan, apatah lagi buat seks berkali kali tak penah mengandung lagi. ha mau tau lah kan! tapi yg best, orang melayu je pun. nak kata orang melayu ni sanggup ku korbankan apa saja untuk dirimu kasih? EUW.

kerana cinta jugak, banyak yang gagal dalam pelajaran. maksud aku, budak budak ni ah.

dan kerana cinta jugak, sesapa boleh bankrup. ni lah kuasa wanita pada dunia. HAHA

banyak lagi ah cons cinta cinta ni.

tapi ni aku nak ingatkan korang, walopon cintakan kekasih korang sangat sangat.. ingatlah cinta kita pada yang satu.. Allah SWT.. dan juga Nabi Muhammad saw.
**** seyes sama cerita mcm daku****
created by http://kokoblogku.blogspot.com/

Sunday, October 24, 2010

me weng3

is't i'm to much??is't true?what the point all of this???what i want to do?just hide it or accept and let it go...how..how??..blur..blur??
mood:critical thinking for ALL situation

:)


**** gigi bongsu sakit lagi..seyes dah makan ubat pom sakit...waaaa
**** model presentation almost done..alhamdulilah..semua puji cantik..heheh.thank GOD bagi kekuatan untuk siapkan..
****lab report banyak lagi tk buat....tension(part discussion and conclusion paling tk suke seklai)
**** test coming soon;how comes?i dun known..last minutes preparation paling tk suke...
****2 poster coming soon...
lupakan yang nie semua...nak g library stdy nk final..yes..hahhaha


daa

Friday, October 22, 2010

bongsu

"oh mr gigi bonsgu yang comel..alolo... cepat lah tumbuh dengan sempurna, sya teramat la sakit tau..tau..semoga cemput tumbuh sebab saya dah nak final nie..tkut tk larat nak bawak muka yang dah bengkak sebab kamu lambat tumbuh...ok gigi bongsu yang baik..nice to meet you in my world"

**** disebabkan kamu sya dengan paksa rela nya telah diberi 3 ubat untuk ditelan supaya kamu tk buat hal;mood:sakit teramat+ redha+nak baik cepat sebab lapar tk leh makan*****


Thursday, October 21, 2010

20 10 20 10 20 10

hehehhe.. nice kan no 2...seyes come ku suke...hehhe.. come pom bukan leh buat pe kan....tgk je la..nanti i kawen i nak cri no yang lawa2 la..hehhe.2 pom kalu leh hidup lama and sempat kawen la..heheheh..jeng3..dengan sape?tunggu yer wedding i...hehhe...mcm esok je wedding bunyi kan3...lama lagi..i sendiri tk tahu bila...hopely i dpat DIA la...tak pom orng yang terbaik bagi i..tpi bagi i yang terbaik itu adlah DIA..mcm mana nie..ok look miss sue, yang terbaik bagi u tak semestinya terbaik tau...so terima lah kenyataan ape jua yang berlaku sebab ALLAH 2 dah sediakan orng yang terbaik untuk you..fham!!!!..ok sya fham..hehhe...yela la tak semua yang kita pikir baik itu baik kan..sometime it will make our life become more worst...JUST GOD KNOWS EVERYTHING...yeahh..hehhe...ok let continous...time tarikh nie,i buat pe erk..merenung sesuatu mybe ...tkpom ngah THINK..THINK...THINK..THINK...i tk suke sangat termenung..tpi i nie jenis suka berfikir..fikir ape entah...mybe around 35 % is "KAMU" and 65% pelajaran..bgus tak i...pelajaran mesti diutamakan...hehe..uolls nak tahu ...actually i rindu kat dia..seyes...i jeolous dengan semuanya...perlu k i jeolous?seyes tak perlu sebab i dah tkde dia...jeng3...kenpa?jgan tanya i tanya dia..hehhe..uollsss nak tahu pe yang i beli untuk ubat rindu i kat dia...ok i beli perfume kereta yang dia guna..sengal tak i?hahahha..rindu punya pasal perfume kereta pom buleh la..ahhahaha...i suka bau perfume kereta dia wangi..hehehe..perfume ape?i tk leh bagthu sebab nanti uolllss beli..hehhehe...then kat cni i nak buat pengakuan yang i sesungguh and seikhlas hati nya amat menyayangi kawan-kawan i yang selalu menyokong i...seyes...i nak tgk kawan2 i bahagia...kawan2 i gembira..i rela korbankan ape aje..baik tk i?perasaan je kamu!! tk baik langsung...ape2 pom i love you guy damn much...sambung buat lab report dulu..serabut dah kepala nie ..daaa...


****i tinggal kan uollsss dengan ayat nie..i suke sangat

" akhir kata dari i, you masak,i makan, i imam,you makmum,i doa,you aminkan,you merajuk,i pujuk"...sweet kan??? ( @_@)...spe nak ckp gni kat i..seyes i nak kawen ngan dia..hahhahahha :)




DAA

Sunday, October 10, 2010

bismillahirahmannirahim

~hahhahah....terasa mau gelak...uolllsss tahu tak ari nie dengan lafaz bismillahirahmannirahim i dah buat pe....hahhaha..jeng3...mcm tak percaya je tadi tau...i dengan tekadnya melakukan nya..hahhaha..welll sebnarnya nak cover hati nie..uhukkk..actually, i buat semua nie untuk kebaikan...i and "kamu"...hati sebenarnya berat..hehhe..tpi nak buat mcm mana kan..i tak nak dia berdosa sebab i selalu touching2 ngan "perbuatannya"...kawan i yang sangat baik ade ckp... kalu i nangis sebab seseorng,setiap titis air mata i itu akan dikira and dia kan berdosa...so i tak nak "kamu"berdosa..sebab i syang you..that why,i lakukan nya...sowie "kamu"i dah tak kuat dah..semakin i kuat...semakin banyak "kamu "buat hal..but it's ok "kamu"dun worry... i dah already maafkan you walaupom hati i sebanrnya tak nak maafkan..but takpe nanti i didik hati i untuk maafkan you...semoga "kamu"bahagaia and gembira selalu...


"""""" bismillahirahmannirahim, Ya ALLAH yang maha mengerti.. ampunkan la hamba MU ini... maafkan la hambaMU ini.. YA ALLAH, ENGKAU lindungi la kawan ku ini... KAU ampuni la dosanya YA ALLAH... KAU lindungi lah dia, KAU kuatkan la hati nya.. KAU tingkatkan la imannya... KAU berikan la dia hidayah and petunjuk mu KAU berikan la dia kebahagian bersama pilihannya itu YA ALLAH... hanya pada MU ku bermohon dan berserah... amin ya rabball'alamin"""""""

remove from friend
"yes"
"okay"



~daa~

aku_tetap_aku@ selamat tinggal "kamu"

10.10.10

hye blog ku yang ku syangi..miss you so much..relly...mcm2 nak bagithu kamu...nak bagitahu sngt...sowie yaa to my blog coz dah lama tak singgah masuk and coretkan something...al maklum la i nie busy dengan assgment yang bersepah2...sowie yaa...now i turn back...actually i really need you now...ahhhaaa...

turn to my title back...not in mood at all on this day..but still have hepiness yang tersisa dihati ni untuk digunakan untuk meneuralkan hati ni...hahhaha...be strong..choyok2...lately, my life become good and mybe becomes worst.. giler banyak dugaan yang i kena hadapi...but alhamdulilah i buleh handlenya...thank GOD... :)..kalau ALLAH tak syang i, DIA tak bagi i dugaan yang berganda2 nie kan...i trust that...semua yang berlaku ade hikmahNYA...and i trust ALLAH now in term to create me untuk jadi lebih kuat...thank YA ALLAH..ku bersyukur sangat...alhamdulilah...

on that day jugak la..i nak create new "NOR SUZELA ANUAR" where are:

yang lebih silent
yang lebih diam
yang lebih suka buat hal sendiri
yang tak suka dah citer2
yang tak mudah percayakan orang
yang lebih kuat
yang lebih rajin
yang lebih yakin pada diri sendiri
yang lebih matang
yang lebih suka tgk orng lain bahagia
yang lebih suka berkorban
yang lebih suka pendam
yang lebih sayangkan diri sendiri
yang nak lupakan kamu

bulehkan i create new suzela.... hahahhas...semoga ALLAH kuatkan ku...


YA ALLAH,
sesungguhnya hambaMU tak kuat,
sesungguhnya hambaMU nie perlukan MU
perlukan MU untuk kuatkan ku

YA ALLAH,
yang maha mengerti,
kuatkan la hamba MU ini sekuat pasir yang selalu dihempas pantai
kuatkan la hamba MU ini sekuat RASULLULAH s.a.w
kuatkan la hamba MU ini sekuat SITI KHADIJAH
kuatkan la hamba MU ini sekuat pejuang2 ISLAM yang terdahulu
bantulah hamba MU ini YA ALLAH......


YA ALLAH,
yang maha menyayangi,
yang maha memahami,
bantulah hambaMU ini,
kuatkan Hati hambaMU ini,
permudahkan jalan untuk hambaMU ini,
agar hambaMu ini sentiasa tenang tanpa gundah...


YA ALLAH
ku bersyukur kepada MU
atas segala Nikmat yang telah KAU berikan
jadikan la ku seorang hambaMU yang kenal erti untuk menilai
menilai kebesaran and kekuasaan MU


YA ALLAH
ku yakin pada mu...
ku tahu ku amat disayangi MU
lindungi la ku dengan rahmatMU..YA ALLAH
tenangkan la ku menghadapi dugaan MU...
agar ku sentiasa tenang menghapinya...
agar ku sentiasa senyum...
agar ku sentiasa mengingatiMU...

YA ALLAH
terima kasih atas segalanya
atas kekuatan yang telah KAU berikan
ku tahu ku hanya perlu tahu satu
yang "ENGKAU SENTIASA BERADA DISISI KU"

~thank GOD,alhamdulilah...done~